Menu
the REFERENCE

Geschiedenis

The Reference werd in 1993 opgericht. Daarmee was het agentschap in België en zelfs in Europa absolute pionier

Van in het prille begin sloegen marketeers en technische jongens de handen in elkaar om baanbrekende projecten te realiseren en vernieuwende concepten en technologieën te implementeren. Het was de tijd van het wereldwijde web, de new economy, waarin zelfs de sky nog bijlange de limiet niet was.

En toen barstte de dotcom bubbel... Tal van agentschappen gingen over de kop, maar dank zij haar pragmatische aanpak en trouwe klanten hield The Reference stand. Meer nog, het versterkte haar weerbaarheid, legde de basis voor een permanent streven naar optimalisatie en de focus op meetbare resultaten werd nog verder aangescherpt.

Dat bleef niet onopgemerkt en in 2007 werd Emakina Group de nieuwe aandeelhouder. The Reference kreeg een nieuw management team met Anja Cappelle als Managing Director en verhuisde naar een ruim en aantrekkelijk pand aan het Stapelplein in Gent. Het was zonder twijfel de start van een nieuw tijdperk voor het agentschap.

De periode die erop volgde werd gekenmerkt door ondernemerszin, innovatie, uitbreiding van het dienstenaanbod en kennisverdieping. Zo startte het full service agency een aantal competence centers, zoals mobile & tablets, marketing automation, performance marketing,… waarmee het een volwaardig alternatief bood voor nichespelers in deze domeinen. 

De laatste jaren heeft The Reference hard gewerkt op een geïntegreerde benadering van haar expertise over de verschillende digitale kanalen heen. Deze visie werpt duidelijk haar vruchten af en wordt intussen dagelijks in de praktijk gebracht voor haar klanten, grote nationale en internationale organisaties in diverse sectoren.

top
more than digital

The Reference is niets zonder haar klanten. Dit is een handschoen van onze internationale klant Ansell, marktleider in protective solutions, voor wie we zowel sales apps maken, de globale website bouwen als specifieke marketingcampagnes opzetten.

The Reference gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.
Door onze website te bezoeken, verklaart u zich hiermee akkoord.
Meer lezen over het gebruik van cookies

OK