Menu
the REFERENCE

Mobile, Tablet & Wearables

Mobile Matters!

Mobile transformeert de wereld meer dan ooit. Het zet industrieën en markten op zijn kop in een tempo dat nauwelijks bij te houden is. The Reference begeleidt en partnert met bedrijven die mobile omsluiten in de core van hun business. Sinds de iPhone de revolutie in gang zette, zijn onze mobile experts dagelijks bezig om nationale en internationale spelers te helpen hun mobiele visie, organisatie, aanwezigheid, promotie en inzichten vorm te geven.

M-Commerce

Complementair én noodzakelijk voor succesvolle E-commerce!

E-commerce is booming business. Jaar na jaar breken grote retailketens hun online omzetcijfers. Maar wist u dat mobile commerce (M-commerce) nog sneller groeit?

Volgens een studie van de Verenigde Naties zal in 2018 14.4% van de bevolking minstens 1 aankoop via een mobiel toestel verrichten. Ook de gemiddelde order value en de conversie ratio blijft maar stijgen.

Gezien het aantal smartphone en tablet gebruikers en de uitstekende user experience van apps mag dit geen verrassing zijn, maar het schoentje knelt bij retailers die hun achterstand nog niet bijgebeend hebben en nog steeds mobile onvriendelijke sites presenteren waardoor ze potentieel verliezen.

M-commerce apps hebben een grotere impact bij uw klant, verbeteren customer loyalty & brand awareness (oa via reward mechanismen) en laten toe om producten makkelijker te promoten (via push berichten).

Ook nieuwe 'slimme' technologieën zoals augmented reality, geo-fencing en iBeacons zorgen ervoor dat het app ecosysteem een perfecte voedingsbodem is voor een succesvolle uitbreiding van uw e-commerce beleid.

Neem gerust contact met ons op en laat u inspireren hoe wij succesvolle apps als Start 2 Run en Collect & Go op de m-commerce sneltrein gezet hebben.

Native apps

Apps zijn een miljardenbusiness met miljoenen apps die beschikbaar zijn in de app stores, massa's apps staan er zelfs niet in maar worden via bedrijven zelf intern beheerd.

Ook u zal hoogstwaarschijnlijk al met de vraag geconfronteerd zijn of u nu een app moet bouwen of een responsive of een adaptive site? Wel, daar hebben wij geen pasklaar antwoord voor. 

Er zijn immers heel wat pak elementen die we in overweging nemen vooraleer we uw app ontwikkelen: budget, technische mogelijkheden van uw CMS systeem, integratie met andere backend processen, doelgroep, afhankelijkheid van webservices of een API, levenscyclus van uw mobiel project. Elk mobiel project ondergaat die oefening bij The Reference om te voorkomen dat uw app toch maar niet in die hoek terecht komt van apps die na een paar weken nooit meer worden gebruikt.

Service- en Assistant applicaties

Onze smartphone of tablet wordt steeds meer en meer een assistent voor de diensten die we gebruiken en de dingen die we doen in ons dagdagelijks leven, zijnde: internet, electriciteit, water, telefonie, koken, sporten, diëten...

Intuïtieve mobiele applicaties zorgen ervoor dat een consument een bijna 1op1 relatie heeft met de aanbieder ervan. Heb je een vraag? Stel ze via de app. Wil je je internet verbruik raadplegen of je openstaande facturen? Hoeveel Mb heb je deze maand al verbruikt met je smartphone? Programmeer je digicorder, activeer roaming in het buitenland, vraag een interventie aan van je verwarmingsketel, bekijk je bewegingshistoriek van de hele week, consulteer wat je nog mag eten vandaag, raadpleeg je boodschappenlijstje...

Via een customer intimacy approach een hoog servicegehalte garanderen alsook retentie en conversie naar nieuwe diensten nastreven is een belofte die mobile echt wel kan waarmaken. Benieuwd hoe u uw service naar een mobile niveau kan tillen? Onze innovation consultants zijn er om uw vragen te beantwoorden

Als u een app ontwikkelt dienen er ook keuzes gemaakt te worden die te maken hebben met de functionaliteiten van uw app, belang van veiligheid, offline beschikbaarheid, voor welke platformen dient er ontwikkeld te worden, het distributieproces, performantie, beschikbaar budget, business-kritisch karakter van uw app,....Meestal komt het neer op 3 mogelijkheden. Een native app wordt platform specifiek ontwikkeld (iOS, Android, Windows Phone) met de tools die de platformen ondersteunen. iOS wordt ontwikkeld in Objective-C, XCode of Swift terwijl Android ontwikkeld wordt met Eclipse en Java. HTML5 apps gebruiken standaard webtechnologieën zoals HTML5, Javascript & CSS. Meestal spreken we hier over een "write once, run anywhere" principe. Hybride apps zijn een combo van een Native app container waarbinnen een HTML5 app wordt geplaatst. Elke aanpak heeft voor- en nadelen, zoals budget, UI, snelheid,...Als u het even niet meer weet dan bent u bij onze mobiele architecten in goede handen!

Business & Sales applicaties

De status van een order onmiddellijk nakijken? Een klant zijn geschiedenis raadplegen? Een aantal verlofaanvragen snel goedkeuren? De handleiding van een technische installatie direct bekijken? Uw presentatie nog even overlopen?

Deze voorbeelden tonen hoe mobile direct impact heeft op uw dagelijkse manier van werken. De farmaceutische industrie en banksector waren early adopters, maar al snel zagen ook andere sectoren de vele voordelen van tablets en smartphones voor hun werknemers. Alleen al de praktische overwegingen: geen computer meer bovenhalen, een tablet is onmiddellijk opgestart, geen gedoe met batterijen of kabels,... Kortom, u bent altijd en overal direct connected.

Vanuit customer facing perspectief gezien, is het gebruik van een tablet ook veel persoonlijker: u kunt immers rond het scherm uw verhaal doen. Ideaal dus om uw presentaties en sales pitchen hierop af te stemmen. Temeer omdat u via business en sales apps kostenbesparend, efficiënter en sneller kunt werken.

Hierin op korte termijn doordacht investeren levert met andere woorden positieve resultaten op voor uw funnel, omzet, kostenbesparing én service level. Sales en business apps zijn niet enkel bedoeld om uw klanten beter te dienen. Ook om distributienetwerken, resellers of zelfstandigen te helpen bij de verkoop van uw producten of diensten. The Reference detecteert en ontwikkelt dergelijke innovatieprocessen, zowel voor B2B als voor B2C.

Gefilterd op Mobile Tablet en Wearables Alle referenties

Ontdek onze referenties

Gefilterd op Mobile Tablet en Wearables Alle blogberichten

Lees onze blogberichten

Blog Creatie en implementatie
6 juni 2016
De komst van de onzichtbare apps (deel 1)

Lees meer
Geef maar toe, we zijn slaven geworden van onze schermen, sommigen spreken zelfs van de schermgeneratie en ze hebben gelijk.
Onze schermtijd verhoogt elke dag met nieuwe toestellen die op de markt gegooid worden zoals smartwatches en Apple tv’s. Daarnaast worden allerhande diensten en dragers verder gedigitaliseerd.
Blog Creatie en implementatie
1 juni 2016
Mobile Convention 2016: van Canadese moments tot Chinese credits

Lees meer
Amsterdam was hot vorige week! De bruisende multiculturele stad gaf onderdak aan TheNextWeb maar kreeg ook hoog bezoek van klinkende namen zoals Tim Cook (Apple) , Eric Schmidt (Alphabet) en de CEO’s van Uber, Airbnb en Booking.com tijdens het Startup Fest Europe event. Emerce was er in dezelfde week ook sterk aanwezig met 2 events: E-Commerce Live! 2016 (lees ook het verslag van onze collega John De Wever) en de jaarlijkse Mobile Convention. Deze editie was het reeds de derde keer dat we de Mobile Convention bijwoonden. We hadden dus hoge verwachtingen en keken al reikhalzend uit naar een aantal van de aangekondigde topsprekers.
top
more than digital

The Reference is niets zonder haar klanten. Fanuc is wereldleider in industriële robots. We helpen dit bedrijf door online hun verkoops-, marketing- en salesactiviteiten te ondersteunen. Lees meer over deze klant.

The Reference gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.
Door onze website te bezoeken, verklaart u zich hiermee akkoord.
Meer lezen over het gebruik van cookies

OK