Menu
the REFERENCE

Partool

case Partool
Duurzaam een merk uitbouwen? Doe het vanuit strategische overwegingen. U moet dan consequent, op alle mogelijke manieren, uw merk uitdragen. Partool slaagde hierin en ook The Reference speelde een grote rol in het hele verhaal: van de positionering en uitbouw van het merk tot de implementatie van een online shop.

De uitdaging

Vandenbulcke en Vervaet zit boordevol plannen voor de toekomst. We waren duidelijk op een sleutelmoment aangekomen in de evolutie van het bedrijf. Daarom deden we een beroep op de kennis en ervaring van The Reference. Zij hielpen ons verder onderscheiden, beter positioneren in de markt en zorgden voor een optimalisatie van onze service. Dit door de ontwikkeling van een e-shop.

- Hendrik Wallijn, bestuurder van Partool

De oplossing

Sinds 2013 ontwikkelde The Reference samen met Partool:

 • één overkoepelende merknaam (Partool) met complete corporate identity: baseline, logo, stijlgids,...
 • een volledige go-to-market strategie voor de lancering naar medewerkers, klanten, leveranciers en andere stakeholders.
 • een op maat gemaakte online shop met specifieke functionaliteiten, zoals:      
  • ERP integratie.
  • grote, rijke en gevarieerde catalogus.
  • prijszettingen.
  • realtime stockoverzicht van de drie vestigingen.
  • betalings- en bestellingsoverzichten, ...
 • advies en ondersteuning voor Search Engine Optimisation en Google Analytics integratie

Partool

Groothandels Vandenbulcke nv (Oostende) en Vervaet (Gent en Brussel) – actief sinds 1947, maar gefuseerd in de jaren negentig – verdelen via hun drie vestigingen gereedschappen, industriële kunststoffen, verven en mechanische componenten aan de industrie. Vanuit een diep gewortelde klantgerichtheid verzorgen ze bovendien technische begeleiding, vormingen, depannages, leveringen van dringende stukken en zelfs opslag van kritische onderdelen. Een dienst levert dagelijks aan het klantenbestand van de drie zaken.
Partool

Het resultaat: een multichannel succes

The Reference bleek de ideale partner. Zij zijn een full service agentschap dat ons bij elk aspect kon bijstaan: vanaf de boeiende strategisch merkoefening werden wij in elke fase tot in de puntjes begeleid. Onze nieuwe huisstijl werd piekfijn doorgetrokken in de hele werking van het bedrijf en onze klanten kunnen voortaan alle info vinden op een nieuwe stijlvolle website waar ze meteen kunnen nakijken waar een product in stock is of er hun bestellingen meteen kunnen opvolgen en doorgeven.

- Hendrik Wallijn, bestuurder van Partool

Het nieuwe merk was een daverend succes: klanten en medewerkers ontvingen het met open armen. De evolutie naar on-line zorgde bovendien voor een groot aantal voordelen in termen van kostenbesparingen, verhogen van het service-niveau en rendabiliteit:

 • Meer en meer klanten kopen nu online in plaats van via fax, telefoon of email, het online bezoek stijgt samen met de merkbekendheid;
 • De lokale, fysieke winkels krijgen steeds méér volk over de vloer en draaien een hogere omzet dan voorheen;
 • Er komen steeds meer nieuwe klanten bij (on- en off-line): er zijn 86% meer registraties in 2015 dan in 2014;
 • Dat de gemiddelde orderwaarde lager ligt in 2015 dan in 2014 wordt teniet gaan door de sterk verhoogde frequentie van aankopen (klanten kopen dus minder per aankoop, maar doen wel meer aankopen).

De precieze impact op omzet- en winstcijfers mogen we niet geven, maar het vergt niet veel verbeelding om uit het bovenstaande te begrijpen dat dit een doorslaand succes is voor Partool.

Gerelateerde cases

top
more than digital
The Reference is niets zonder haar klanten. Melexis is een beursgenoteerde wereldspeler in de halfgeleider- en sensorenindustrie. We hielpen Melexis de toekomstige groei van het bedrijf te faciliteren door het merk te vernieuwen, de volledig nieuwe corporate website te bouwen en de exploitatie van de online kanalen vorm te geven. Lees meer over deze klant.

The Reference gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.
Door onze website te bezoeken, verklaart u zich hiermee akkoord.
Meer lezen over het gebruik van cookies

OK