De Belgische Voetbalbond scoort voortaan ook online met een nieuwe sportieve website dankzij The Reference!
Vandaag stelt de Koninklijke Belgische Voetbalbond zijn nieuwe sportieve webstek voor aan de Belgische voetballiefhebbers. De KBVB is voortaan aanwezig op het web op www.Belgianfootball.be. Deze dynamische website over het Belgische voetbal van vandaag, werd gecreëerd door het Gentse full service digital agency The Reference.

Een site over het voetbal van nu.


De Koninklijke Belgische Voetbalbond bestaat sedert 1895 en vertegenwoordigt alle voetbalclubs van België. De Bond organiseert per seizoen niet minder dan 300.000 voetbalwedstrijden voor 2000 voetbalclubs en wordt in het buitenland vertegenwoordigd door zijn ambassadeurs de Rode Duivels. De KBVB heeft al jaren een website: footbel.com (opgenomen in de CIM Metriweb studie) over de voetbalsport in België. Deze site wordt intensief gebruikt door de spelers van de hoogste tot de laagste klasse,  door hun supporters, maar ook door de scheidrechters, de trainers, de clubs, de bestuursleden, de stewards en vrijwilligers, de sponsors...  Bij de organisatie van een voetbalwedstrijd komt immers heel wat meer kijken dan 22 spelers die op het veld hun best mogen doen! Toen de KBVB een nieuwe website wilde opzetten was het het full service digital agency The Reference dat de Voetbalbond wist te overtuigen met een dynamisch en sportief web project dat helemaal mee is met de professionalisering van het Belgische voetbal.

Gebeten door de voetbalmicrobe? Stel je eigen website samen!


"De uitdaging voor The Reference was dat nieuwe website van de KBVB grote volumes traffic moet aankunnen en snel en gestructureerd een zeer ruime hoeveelheid informatie aan de Belgische voetbalwereld ter beschikking moet kunnen stellen. Via een integratie met de backend van KBVB kan al die informatie over de voetbalploegen, de matches, … van alle reeksen in België opgevraagd worden. Om het gebruiksgemak van de bezoeker te verhogen kozen we er voor om een soort 'dashboard' te integreren waarin elke gebruiker zijn eigen pagina kan samenstellen met bijvoorbeeld zijn favoriete teams, geannuleerde matches, gefilterde nieuwsberichten, …  De nieuwe website werd gebouwd in Drupal 6. Een uitgebreid systeem van dynamische blokken zorgt voor efficiëntie en flexibiliteit voor de content editors waardoor de informatie sneller op de site kan worden geplaatst. We zijn bijzonder trots dit levendige nieuwe informatiekanaal van de KBVB voor de Belgische voetballiefhebbers gerealiseerd te hebben." zegt Anja Cappelle, managing director van The Reference.

Geleverde diensten

Gebruikte technologieën