The Reference wint 2de Award voor de site van International Crisis Group @TheReference

The Reference kan opnieuw een belangrijke award aan haar palmares toevoegen. Met de website van International Crisis Group heeft het Gentse full service webbureau een 'Best in Class' Interactive Media Award gewonnen in de categorie 'non profit'. Dezelfde website van ICG won ook al een WebAward van de Web Marketing Association.

Een site om duiding te verschaffen over internationale crisissen

De NGO International Crisis Group wordt algemeen erkend als 's werelds grootste onafhankelijke, niet-partijgebonden, bron van analyse en advies aan overheden en intergouvernementele organisaties zoals de Verenigde Naties, Europese Unie en de Wereldbank in verband met het voorkomen en oplossen van dodelijke conflicten. ICG, met hoofdzetel te Brussel, wilde haar waarden wereldwijd zo gebruiksvriendelijk en volledig mogelijk uitdragen via het web en vroeg aan The Reference een nieuwe informatie-architectuur en een aantrekkelijk design uit te werken. Door de complexiteit en het meertalig karakter van het project werd gekozen voor het gebruiksvriendelijke Sitecore als content management systeem. Het resultaat is een website die wereldwijd zowel beleidsmakers als journalisten, NGO-medewerkers als mensen in probleemgebieden duiding, informatie en beleidsvoorstellen verschaft op de meest toegankelijke manier.

De hoogste onderscheiding: de award 'Best in Class'

De Interactive Media Awards ™ erkennen uitmuntendheid op het vlak van website design en ontwikkeling. Zij zijn een onderscheiding voor uitstekende prestaties van personen en organisaties binnen het vakgebied van de websitebouw. Gecreëerd door de Interactive Media Council (BMI), een non-profit organisatie van toonaangevende webdesigners, ontwikkelaars, programmeurs, adverteerders en andere web-gerelateerde professionals, vormen deze awards de maatstaf voor excellentie op het internet. De Interactive Media Awards ™  staan wereldwijd open voor individuen en organisaties die betrokken zijn in het ontwerpen, ontwikkelen, beheren, ondersteunen en promoten van websites.  De juryleden zijn leiders in web design, reclame, public relations, publishing, nieuws en andere industrieën. Zij worden geselecteerd op basis van hun expertise en kennis.

Geleverde diensten

Gebruikte technologieën