Overheid, onderwijs en vzw Klant sinds 

CultuurNet Vlaanderen

Cultuurnet Vlaanderen

De klant

Cultuurnet Vlaanderen is verantwoordelijk voor de promotie van cultuur in Vlaanderen in opdracht van de Vlaamse Overheid. Bij de uitvoering van deze opdracht maakte Cultuurnet gebruik van verschillende websites waaronder www.cultuurnet.be, www.uitinvlaanderen.be en www.uitmetvlieg.be Deze websites worden gekenmerkt door een rijkdom aan informatie en trekken dagelijks dan ook veel bezoekers.

De uitdaging

Cultuurnet kampte met de uitdaging om deze websites op een performatne manier in de resultatenlijsten van de zoekmachines te brengen. De website van Cultuurnet presteerde suboptimaal in de zoekmachines door verschillende oorzaken waaronder een groot aantal (technische) URL's, duplicate content issues, teveel service en technische pagina's in Google... Er was dus dringend nood aan Search Engine Optimalisatie (SEO).

De oplossing

Er werd gezorgd voor een uitgebreide technische SEO audit door het Perform team. Er werden guidelines afgeleverd voor de configuratie van de web servers, het configureren en de monitoring van Google Webmaster Tools en de site mapping. Er werd een SEO strategie opgesteld, een proces bepaald om alle overbodige URL's te de-indexeren en de duplicate content op te sporen. Daarnaast werd ook een opleiding in SEO copywriting gegeven en uiteraard werd ook een uitgebreid actieplan geïmplementeerd. Onmiddellijk na de tussenkomst toonden de eerste resultaten dat 65% van de overbodige URL's van de Google index verwijderd waren. De Organic Search Engine Traffic op de key pagina's steeg wekelijks. Cultuurnet kan nu een gezonde en performante SEO voorleggen zonder dat er nog een dreiging bestaat van slechte performantie door duplicate content issues.

TOP

the reference n.v.

Stapelplein 70 bus 201, 9000 Gent
Tel +32 9 234 05 36
info@reference.be
BTW-nr BE 474 475 203

Privacy & disclaimer

Volg ons

Logo Emakina Group