Overheid en instellingen Klant sinds 2008

Agentschap voor Natuur en Bos

De smartphone mee naar het bos? Ja, natuurlijk!

In deze  'Week van het bos' stelt het Agentschap voor Natuur en Bos zijn vernieuwde website voor. The Reference, het full service digital agency uit Gent, zorgde voor een grondige facelift en een brede inhoudelijke uitbreiding van het gedeelte over de natuurdomeinen. De site www.natuurenbos.be werd eveneens volledig geoptimaliseerd voor alle schermresoluties zodat u voortaan ook via alle mobiele toestellen op zoek kan gaan naar de nodige informatie voor uw komende trip in de natuur. Een nieuwe module voor crisiscommunicatie zorgt er tenslotte voor dat u veilig kan genieten van uw uitstap naar bos of park.

Nóg meer online info om volop te genieten van onze natuurdomeinen

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), een agentschap van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken. Op de website www.natuurenbos.be, een  .NET project van The Reference op basis van het krachtige Sitecore CMS, kunnen natuurliefhebbers voortaan nog meer informatie vinden over de natuurdomeinen van het agentschap. De domeinpagina's www.natuurenbos.be/domeinen werden uitgebreid met interessante informatie, kregen een waaier nieuwe features en een grondige facelift. Als u dus een dagje in de natuur wil plannen kan u er vanaf deze week ook wandelingen downloaden, de bereikbaarheid van een specifiek domein checken, mountainbike- of ruiterpaden opzoeken, vogelkijkhutten vinden of zien of u, na de wandeling, ter plaatse van een kopje koffie kan genieten. Het aanbod gedigitaliseerde wandelingen, waarbij u in één oogopslag afstand, route, hoogteverschillen en interessante bezienswaardigheden kan bekijken, zal verder worden uitgebreid. Dankzij de nieuwe module voor crisiscommunicatie bent u tenslotte onmiddellijk op de hoogte van meldingen over werken of gevaar voor brand of storm binnen het natuurgebied dat u wilt gaan bezoeken.

Uw mobiel helpt u voortaan door de bomen het bos in

Daarenboven werd http://www.natuurenbos.be door de specialisten van The Reference volledig geoptimaliseerd naar 'responsive webdesign'. Dat wil zeggen dat de site een ideale leeservaring biedt voor alle verschillende schermresoluties. Daardoor kan u www.natuurenbos.be nu ook perfect bekijken op uw smartphone of tablet zonder teveel te moeten 'resizen' of scrollen. Het design, zowel de navigatie als de schermopbouw, past zich immers automatisch aan de grootte van het scherm van uw mobiel toestel aan.
Voortaan heeft u dus, op uw ontdekkingstocht in het groen, alle informatie over de natuur mee in uw broekzak.
Met de smartphone het bos of park in? Dat wordt vast en zeker een natuurlijke reflex!