Cloud Computing @TheReference

Cloud Computing is een model voor het snel beschikbaar stellen van configureerbare IT-middelen (zoals netwerken, servers, opslag, applicaties en diensten), met een minimum aan management inspanning. Het stelt u en ons in staat te focussen op uw applicatie en niet op het dragende platform.

Voordelen

De gebruikte fysieke IT-middelen worden virtueel gedeeld over alle applicaties in dezelfde cloud en dynamisch toegewezen en weer vrijgegeven op basis van het gebruik. Vermits enkel betaald wordt wat daadwerkelijk verbruikt wordt, is de totale exploitatiekost (TCO) vaak lager dan het aanbieden via traditionele IT infrastructuur. De hoge IT-middelen kunnen snel (minuten, uren) en flexibel (tijdvensters, capaciteit) beschikbaar worden gesteld en kunnen - eventueel automatisch - naar behoefte worden opgeschaald en weer teruggeschaald. Hierdoor lijken de voorzieningen een onbeperkte capaciteit te hebben zodat de afnemer dynamisch op ieder moment over iedere gewenste capaciteit kan beschikken.

Delivery modellen

We maken onderscheid tussen de volgende vormen van Cloud Computing

  1. IaaS – Infrastructure as a Service: de server infrastructuur wordt virtueel en on-demand aangemaakt.
  2. PaaS – Platform as a Service: het operating system en de applicatie en/of webserver worden aangeboden als een service.
  3. SaaS – Software as a Service: de volledige applicatie wordt aangeboden als een service.

The Reference maakt gebruik van Amazon EC2 (Elastic Cloud Computing) voor IaaS oplossingen en van Microsoft Azure om zowel PaaS als SaaS oplossingen te bouwen.

  • ifsorbuts

    ifsorbuts

    RT @derekcollison: Prediction: Go will become the dominant language for systems work in IaaS, Orchestration, and PaaS in 24 months. golang

TOP

the reference n.v.

Stapelplein 70 bus 201, 9000 Gent
Tel +32 9 234 05 36
info@reference.be
BTW-nr BE 474 475 203

eTIC ondertekenaar nr. 1187
Privacy & disclaimer

... 

Volg ons

Logo Emakina Group