Switch to the TR web app

For the best experience of reference.be on your smartphone, check out our new web app - it’s optimised for touch screen devices but there is no need to download.

switch now

Het is niet evident om als bedrijf steeds op de hoogte te blijven van de meest recente online ontwikkelingen… laat staan dat u ze ook meteen correct kan toepassen. Maar moet u wel altijd mee zijn? Heeft uw doelgroep wel behoefte aan een smartphone app, moet u aan customer service doen via Twitter of per se een Facebook fanpagina oprichten? Hoe komt u dit te weten? Hoe gaat u alles organiseren? Welke mensen, partners en gereedschap heeft u hiervoor nodig? Wie kan u hierbij helpen?

Precies uit die behoefte is e-Beacon -- Business Experts and CONsultants -- ontstaan, een afdeling van The Reference toegewijd aan het leveren van online experten en consultants. Deze veelzijdige experten zijn in staat om uw bedrijf te begeleiden bij het maximaal renderen van uw online initiatieven en dit zowel vanuit een strategische als een hands-on benadering. Ze spitsen zich vooral toe op de aanpak van uw uitdagingen in e-marketing of online communicatie. e-Beacon onderscheidt zich daarmee duidelijk van traditionele detacheringsbureaus die zich voornamelijk op technische profielen richten.

Bijkomend groot voordeel is het positief effect op de time to market. De zoektocht naar een goede webmaster of naar een geschikte kandidaat voor nieuwe functies zoals een conversation manager of campaign manager duurt vaak lang en verloopt niet zelden erg moeizaam. Wij stellen u in staat om snel van start te gaan, in afwachting van de komst van een vaste medewerker. Bovendien kunnen onze consultants terugvallen op de uitgebreide kennis van hun collega's waardoor hun inbreng veel facetten bestrijkt. In combinatie met transparante kennisoverdracht is dit een ideale kick-start voor het introduceren van nieuwe disciplines.

Binnen e-Beacon onderscheiden we 6 belangrijke types medewerkers:

  • Webmasters: veelzijdige duizendpoten die de klant bijstaan bij voornamelijk uitvoerend werk: van het opstellen van nieuwsbrieven, over het creëren van banners tot het actualiseren van inhoud.
  • Experten in een niche: specialisten in diverse domeinen zoals web analytics, search engine marketing, social media monitoring, conversation management, mobile web en apps ...
  • E-marketing en e-commerce managers: onze digital natives die u met hun jarenlange internet ervaring bijstaan in het definiëren en implementeren van uw online strategie.
  • Project en Program managers: zetten hun ervaring om uw web projecten tot een goed eind te brengen
  • Functioneel en Business analisten
  • Web designers


Ontdek de profielen die u met kennis van zaken het werk lichter kunnen maken.

Download de e-Beacon folder (Nederlands)
Download the e-Beacon leaflet (English)